Grupper
Bestill
Facebook
Hjem
Kontakt
Turer
Om
Askvoll, Værlandet og Bulandet 30.07.18
                              3 dager
Bli med på en fantastisk 3 dagers tur på veier litt utenom de vanlige ferdselsrutene. Vi har dagsutflukt vestover i havet til Værlandet og Bulandet hvor vi utforsker øyene fra bussen. Turen kjøres med reiseleder, i tillegg har vi lokalguide på Værlandet.
Dag 1, Mandag 30 juli:

Turen starter fra Bergen Busstasjon perrong M kl. 09.00, og fortsetter mot Nordhordland, langs Osterfjorden og via Romarheimsdalen til Oppedal der det er ferjeavgang kl. 11.00 over Sognefjorden til Lavik. Vi fortsetter til Dale i Sunnfjord. Her skal vi besøke ”Klokkargarden”, huset til Jakob Sande, og vi får en guidet omvisning/orientering. Vi ser også statuen ”Vesle Daniel” som står midt i Dale sentrum. Vi spiser en enkel lunsj på Klokkargarden (betasuppe, rundstykker og kaffe). Etter lunsj kjører vi til hotellet hvor vi skal bo to netter. Felles middag om kvelden.

Dag 2, Tirsdag 31. juli:

Etter frokost i dag blir det heldagstur til Værlandet og Bulandet fullpakket med fine opplevelser. Ferja går fra Askvoll kl. 09.15 og turen til Værlandet tar 1 time og 15 minutter. På Værlandet blir vi møtt av lokal guide som er med oss hele dagen. Og nå er det jo bru mellom Værlandet og Bulandet, så vi kan kjøre med bussen over alt. Hun forteller om livet i dette lille øysamfunnet.
 Vi får informasjon om den spesielle steinindustrien,- de har nemlig sin helt spesielle stein der ute som de kaller ”Black Buty”. Noe foredler de selv og noe eksporterer de blant annet til Italia. De lager bilder, møbler, smykker, klokker osv. Vi skal besøke Temaparken på Bulandet som er museum fra krigens dager, blandt annet gikk Shetlandsgutta ut herifra. Vi spiser dagens lunsj,- fiskesuppe med brød i Værlandet Gjestehamn hos "Tante Gry".
Før vi reiser fra Værlandet kjører vi tilbake til "tante Gry" hvor vi får vi servert kaffe og vafler. Vi besøker også det helt nye opplevelsessenteret "Sjøfuglsenteret" som er utrolig bra laget til og ligger på samme sted som Værlandet Gjestehamn. Vi forlater Værlandet med ferja kl. 16.30 og har en times ferjetur tilbake til Askvoll. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 3, onsdag 1. august:

Vi spiser en litt tidlig forkost og reiser fra hotellet i Askvoll kl. 09:00 for å oppleve det flotteste av hva Vestlandet kan tilby av natur. Turen går først til Sande hvor vi svinger av E 39 og kjører over Gaularfjellet til Dragsvik, underveis stopper vi for fotostopp på den nye rasteplassen på Gaularfjellet. Ferje fra Dragsvik kl. 11.40 over Sognefjorden til Vangsnes og kort kjøretur på 10 minutter til Vik der vi kl. 12.30 får servert en god lunsj.

Etter lunsj går vi om bord i den hurtiggående ferja ”MS Tansøy” og blir tatt med på en fantastisk fin fjordtur til de veiløse bygdene på sørsiden av Sognefjorden. Alt etter hvor passasjerer og gods skal i land, er vi innom steder som Otterskred, Geithus, Finden (hvor Synnøve Finden kom fra), Sylvarnes, Stavedal og Vetlesand. Det er også mulig at kapteinen for vår skyld tar en ekstra avstikker innom Finnabotn, stedet som trolig er Norges best gjemte kultur- og naturperle.

Vi går i land fra fergen i Ortnevik kl. 15:40 og har en times kjøretur derfra til Massnes hvor vi skal besøke Massnes Villmarksmuseum. Eieren Olav Fridtun viser en utrolig samling av utstoppede dyr og fugler. Han driver også storstilt oppdrett av skogsfugl, spesielt tiur.
Vi får servert kaffe og kake på museet før turen fortsetter via Oppedal og Romarheimsdalen til Knarvik og videre til Bergen hvor turen avsluttes kl. 20:00.

Prisene inkluderer komplett tur som beskrevet.

Tillegg enkeltrom 500.-
Pris/person i dobbeltrom
5.190.-
Last ned utskriftsvennlig
Bestill tur
Seteoversikt